Οδηγίες για όλους, για τις κόλλες Lovely!

glues_lovely_adhesive_newlabels

Είτε είσαι αρχάριος ή προχωρημένος Expert στα extension βλεφαρίδων, διάβασε παρακάτω μερικές χρήσιμες συμβουλές.

 

  • Κάθε κόλλα έχει μοναδικό χρόνο στεγνώματος, διάρκεια, χρώμα, εξάτμιση και σκοπό.

1. Χρόνος στεγνώματος

Οι κόλλες μας στεγνώνουν σε διαφορετικό χρόνο ανάλογα με τα συστατικά της καθεμιάς από αυτές. Ο μέσος χρόνος είναι από στιγμιαία (0,5sec) έως και 4 sec. Ανάλογα με τον χρόνο ζεύξης, όλες οι κόλλες της Lovely ομαδοποιούνται, σε αυτές που χρησιμοποιούνται από αρχάριους και άλλες που χρησιμοποιούνται από έμπειρους experts.

Extra Tip: Μειώστε τον χρόνο ζεύξης της κόλλας και βελτιώστε την απόδοση της, με την χρήση του Glue Booster Lovely.

2. Δύναμη

Η κόλλα είναι αποτελεσματική για έως και 8 εβδομάδες.

Extra Tip: Μπορείτε να παρατείνετε τον χρόνο κρατήματος, με την χρήση του εξαιρετικού προϊόντος Glue Bonder Lovely.

3. Χρώμα

Μπορεί να κυμαίνεται από κορεσμένο μαύρο έως γκρι. Αυτό όμως που είναι σημαντικό, η δύναμη της κόλλας, δεν εξαρτάται από το χρώμα της. Η μόνη διάφανη κόλλα, κατάλληλη για χρωματιστές κυρίως βλεφαρίδες, είναι η Crystal Neo Lovely.

4. Εξάτμιση

Ανάλογα με τα χημικά συστατικά, ορισμένες κόλλες

5. Σκοπός

Οι κόλλες μας έχουν διαφορετικούς σκοπούς ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πελάτη.

  • Κάποιες κόλλες συνίστανται ειδικά για Volume extesions (πχ. Neo, Cleopatra)
  • Μερικές κόλλες είναι υπο-αλλεργικές (πχ. Safety, Dream, Tornado, Cleopatra)
  • Μερικές χρησιμοποιούνται για ευαίσθητα μάτια (Cleopatra και Safety)
  • Άλλες είναι ανθεκτικές σε υψηλή υγρασία ή θερμοκρασία. (πχ. Cleopatra, Victoria, Dream)
  • Μερικές είναι ειδικά δημιουργημένες για έγχρωμες και καφέ βλεφαρίδες (Crystal Neo Glue)

♥♥♥

Πριν από κάθε χρήση οπωσδήποτε ανακινήστε την κόλλα πολύ καλά, κρατώντας σε οριζόντια θέση το φιαλίδιο, για αποφυγή φραγής του στομίου.

Για  την πιο αποτελεσματική χρήση της κόλλας και τη διατήρηση των ιδιοτήτων της για μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα, πρέπει να τηρηθούν οι ακόλουθοι κανόνες:

  1. Μετά την εμβάπτιση της βλεφαρίδας στην κόλλα, μην σκουπίζετε το υπόλοιπο κόλλας που μπορεί να υπάρχει πάνω στην βλεφαρίδα, σε ξεχωριστή επιφάνεια*
  2. Καθαρίστε πρώτα τη φυσική βλεφαρίδα, πάνω στην οποία θα τοποθετήσετε την τεχνητή βλεφαρίδα.
  3. Δεν χρειάζεται να περάσετε με κόλλα την φυσική βλεφαρίδα. Τοποθετήστε κατευθείαν την τεχνητή βλεφαρίδα.
  4. Μετά την εμβάπτιση της τεχνητής βλεφαρίδας στη κόλλα, πρέπει γρήγορα να την στερεώσετε πάνω στη φυσική, διαφορετικά η κόλλα θα αρχίσει να πολυμερίζεται (αυτό αφορά περισσότερο τις κόλλες με ταχεία συγκόλληση όπως, Cleopatra, Victoria, Focus.

♥♥♥

Σημαντικές οδηγίες:

  • Η κόλλα πρέπει πάντα να είναι φρέσκια και υγρή, επομένως πρέπει να την ανακατεύετε κάθε 15-20 λεπτά. Για λόγους ευκολίας, χρησιμοποιήστε ένα χρονόμετρο.
  • Μετά το πέρας του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, η κόλλα αρχίζει να σκληραίνει και να χάνει τις ιδιότητές της. Μια βλεφαρίδα κολλημένη με τέτοιου είδους κόλλα, δεν θα έχει το επιθυμητό κράτημα.
  • Προκειμένου να επιτευχθούν τα καλύτερα αποτελέσματα από τη χρήση της κόλλας, είναι επιθυμητό να πληρούνται ορισμένες προϋποθέσεις.
  • Η βέλτιστη θερμοκρασία χώρου για τη χρήση της κόλλας είναι 19-24°C και υγρασία αέρα 50-70%.
  • Εάν βάλετε πάνω στη βλεφαρίδα περισσότερη ποσότητα κόλλας από την επιθυμητή, για καλύτερα αποτελέσματα χρησιμοποιήστε καλύτερα μια άλλη βλεφαρίδα.

♥♥♥

Μετά από κάθε χρήση:

Προσέξτε να μην μένει κόλλα στο στόμιο του φιαλιδίου. Για να το πετύχετε αυτό, πιέστε ελαφρά το φιαλίδιο με την κόλλα σε όρθια κατακόρυφη θέση και αφού απομακρυνθεί όλος ο αέρας από το εσωτερικό, σκουπίστε το στόμιο με μια μη χνουδωτή πετσέτα.

Για να αποφευχθεί η φραγή του στομίου της κόλλας και να μειωθεί ο χρόνος της διαδικασίας καθαρισμού, συνιστάται να χρησιμοποιείτε ένα προσωρινό καπάκι κόλλας. Σε περίπτωση που το στόμιο έχει φράξει, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ανταλλακτικό στόμιο.

Μετά τη χρήση, πρέπει να κλείσετε πολύ καλά το καπάκι, έτσι ώστε η κόλλα να μην εξατμίζεται ή να μην σκληραίνει.

  • Extra tip: Τοποθετήστε την κόλλα μέσα σε μια Θερμομονωτική Θήκη προστασίας κόλλας. Το σακουλάκι αυτό, Διατηρεί την κόλλα σε σταθερή θερμοκρασία. Προφυλάσσει από περιβαλλοντικές μεταβολές και συμβάλει στη διατήρηση των χαρακτηριστικών της κόλλας επεκτείνοντας τη διάρκεια ζωής της. Κλείνει αεροστεγώς με Ziplock

Η Κόλλα Lovely πρέπει να αποθηκεύεται σε όρθια θέση, σε σκοτεινό και δροσερό μέρος. Σύμφωνα με τη σύσταση του κατασκευαστή, η βέλτιστη θερμοκρασία αποθήκευσης είναι από 0 έως + 5°C.

Η διάρκεια ζωής της κλειστής κόλλας είναι 6 μήνες, ενώ μετά το άνοιγμά της είναι 2 μήνες. Μετά την ημερομηνία λήξεως, η κόλλα δεν πρέπει να χρησιμοποιείται, καθώς χάνει τις ιδιότητές της και δεν εξασφαλίζει την κατάλληλη διάρκεια ζωής των τεχνητών βλεφαρίδων.

Την πρώτη ημέρα μετά την τοποθέτηση των τεχνητών βλεφαρίδων, δεν συνιστάται να βρέχετε τις βλεφαρίδες, καθώς και να επισκεφτείτε κάποιο χαμάμ, σάουνα ή σολάριουμ.

Για την αύξηση της διάρκειας ζωής των βλεφαρίδων, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείτε primer και ενισχυτή κόλλας.

logo lovely 4u!

Για την/τον επαγγελματία που θέλει ακρίβεια και επιμέλεια στις εφαρμογές της/του: LOVELY ♥ GREECE
Tel: 211-1112677, info@lovely-lash.gr
Βρείτε μας στο Facebok & Instagram.